Vanaf 1 juli 2017: de energierekening weer duurder

Nog een aantal weken en dan komt de tweede prijswijziging van de energieleveranciers er weer aan. Delta Energie heeft al aangegeven dat zij hun variabele prijzen gaan verhogen. In januari verhoogde Delta haar tarieven ook al en dat word in juli ook weer verhoogd. Een gezin die bij Delta energie en gas afneemt zal zijn energierekening met ongeveer €65 duurder zien worden.

Prijzen energie veranderen weer per 1 juli 2017

De overige energieleveranciers moeten nog komen met hun tarieven maar die zullen per 1 juli duidelijk zijn. Begin 2017 werd al duidelijk dat de belasting op gas de gasprijzen flink omhoog zouden stuwen. De belastingverhoging op energie viel mee maar desondanks zorgt het toch voor een hogere energierekening. Delta verhoogd in ieder geval haar tarief op gas met 3,5 cent.

Beïnvloed zelf de hoogte van uw energierekening

De energierekening is natuurlijk niet alleen afhankelijk van de energieprijzen en gasprijzen. De hoogte kan ook beïnvloed worden door uw eigen gedrag. Dus pas uw behoefte aan en verbruik minder aan gas en energie. U zult dan zien dat uw energierekening niet eens zo hoog hoeft te worden.

Gas en licht vergelijken en direct overstappen

Ook kunt u eens bekijken of u weer kunt over stappen naar een andere energieleverancier. Dit doet u met gas en licht vergelijken. De gas en licht tarieven kunnen bij meerdere energieleveranciers veel goedkoper zijn. Wij weten uiteraard niet wat u nu betaalt aan uw huidige energieleverancier. Maar grote kans dat u veel goedkoper uit kunt zijn. Als uw einddatum al bijna in zicht is of uw einddatum is al verlopen dan kunt u dus snel en gratis overstappen.

Goedkope energie is dichterbij dan u denkt

De goedkoopste energie is altijd binnen handbereik dus u kunt met een gerust hart een prijsvergelijking gas en licht gaan maken. Neem uw tijd en beslis wanneer het u uitkomt. Door over te stappen legt u uw energiekosten voor 2018 al vast. In ieder geval de eerste twee kwartalen van 2018 zijn gewaarborgd. Erna kunt u gerust opnieuw vergelijken en de energiekosten voor 2019 vastleggen. Zo kunt u elk jaar weer die overstapkorting pakken en besparen op uw voorschotnota.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s