Nog tot 2023 salderen volgens huidige regels

Zonnepanelen bezitters kunnen opgelucht ademhalen want de salderingsregeling zoals die nu is blijft staan tot 2023. Minister Kamp heeft al voorgesteld om een subsidie te verstrekken op het terugleveren van zonne-energie na 2023. Ook kan er een subsidie worden gegeven op de investeringskosten voor zonnepanelen.

Andere mogelijkheden onderzocht als salderingsregeling wegvalt

Deze varianten op de salderingsregelingen worden al onderzocht om de salderingsregeling dan te kunnen schrappen. Hij denkt eraan om dan een subsidie te verstrekken per kilowattuur zonne-energie die word opgewekt. Het overschot dat de eigenaar niet nodig heeft word teruggeleverd aan het net en daar zou ook weer een vergoeding  tegenover staan. De minister heeft aangegeven dat deze varianten steun kunnen krijgen vanuit het bedrijfsleven.

Slimme meter moet sneller uitgerold worden

Kamp blijft hameren op het algemeen belang van de slimmer meter. De slimme meter kan dan het verschil in terugleveren en afnemen registreren. Welke variant gekozen word ligt aan het opvolgende kabinet. Nu de huidige salderingsregeling blijft bestaan kunnen particulieren hun investeringskosten terugverdienen. In eerste instantie wilde Minister Kamp de salderingsregeling al vanaf 2020 afschaffen omdat dit de overheid teveel geld kost. Ook zou de regeling de stimulans bij zonnepanelen eigenaren wegnemen om te besparen op hun energieverbruik.

Salderen levert geld op voor de eindgebruiker

Met salderen kan een zonnepaneel eigenaar zijn teruggeleverde energie verrekenen met de geleverde energie. Dit vrijwaart de eigenaar van leveringskosten en overheidsheffingen. Over de geleverde energie moet dan wel weer belasting worden betaald. Wanneer er meer energie word teruggeleverd dan verbruikt is dan krijgt men een terugleververgoeding van zijn energieleverancier. Op deze manier scheelt het de gebruiker geld op de energiekosten.

Hoe draagt u bij aan een duurzaam klimaat?

De elektriciteitswet bepaalt dan ook dat de energieleverancier zich dient te houden aan een fatsoenlijke teruglevergoeding. Zou de salderingsregeling wel zijn afgeschaft? Dan word de aanschaf van zonnepanelen ineens een stuk minder aantrekkelijk. Niet elke consument is in staat om zonnepanelen te plaatsen, dit kan liggen aan de locatie of aan het feit dat men een huurwoning bewoont. Om toch te kunnen participeren in een duurzame energieomgeving kunnen consumenten ook duurzame energie kiezen. Met een energievergelijker filteren zij op alleen duurzame energieleveranciers. Op die manier kan er gekozen worden voor de goedkoopste groene energieleverancier op zijn/haar adres. Vergelijk energieprijzen op groene energieleveranciers en bekijk welk voordeel u daarmee behaald.

Een gedachte over “Nog tot 2023 salderen volgens huidige regels

  1. M de Res zegt:

    Onderzoeken laten zien dat mensen dan af gaan zien van zonnepanelen. De overheid wordt steeds onbetrouwbaarder. Ik knip liever de installatie door dan gratis terug te leveren in de zomer en bij te betalen in de winter. werkt de stagiaire van klaverblad bij de Wiebes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s