Welke cashback korting kan ik het beste kiezen?

De Cashback korting op uw energiecontract zegt dat u geld terug krijgt als u overstapt. Maar welke cashback korting kan men nu het beste kiezen? Is dat de cashback korting die al verrekend word of de cashback korting die achteraf word verrekend of uitbetaald? De energieleverancier kan zelfs een cadeau bieden in de vorm van een tablet. Al die kortingen zijn natuurlijk redenen om over te willen stappen. Maar welke is nu het beste voor uw situatie?

Wilt u een lagere voorschotnota?

U dient zich hardop af te vragen of u graag uw voorschotbedrag wilt verlagen of omdat u een bedrag achteraf uitgekeerd wel ziet zitten. Wij zien vooral bij de energie vergelijkers dat zij kiezen voor een lager voorschotbedrag. Het scheelt hun immers enkele tientjes per maand op de energiekosten. Dit hangt samen met een cashback korting energie die al verrekend is. Houdt er rekening mee dat er in een jaar heel veel kan veranderen. Dus het kan goed zo zijn dat de korting lager uitvalt of dat u zelfs moet bijbetalen.

Weet u uw verbruik?

De meeste huishoudens weten wel hoeveel zij jaarlijks verbruiken aan energiekosten. Met deze gegevens kunt u dan ook een nauwkeurige energievergelijking maken. Zo weet u ook hoeveel u gaat betalen voor uw nieuwe voorschotbedrag. Want u betaalt vooraf uw energiekosten. En als blijkt dat u teveel heeft betaald dan krijgt u weer geld terug. Weet u dat uw energiekosten hoger uit kunnen vallen? Dan kunt u op de online pagina van uw energieleverancier uw voorschotbedrag alvast verhogen. Op die manier komt u achteraf ook niet voor nare verrassingen te staan.

Bezuinigen zorgt voor nog meer voordeel

Aangezien er elk jaar weer nieuwe cashback kortingen worden geboden de ene nog hoger dan de andere, is het juist aan te raden om te kiezen voor een 1 jarig contract. Dan verzekert u zich van elk jaar weer voordeel op uw gas en licht kosten. Bekijk ook eens hoeveel u kunt besparen op het gebruik van gas en energie. Start daar ook al mee en bespaar nog meer op de eindafrekening. Temper uw gasverbruik door korte douchebeurten, en draai uw thermostaat een graad lager. Hang de was in de buitenlucht te drogen. Let op uw stekkers die nog in het stopcontact zitten, haal die er dan ook uit. Deze kleine dingen monden uit in een grotere besparing.

Cadeau? Dit kost u alleen maar geld

Door zelf te besparen drukt u uw kosten voor energie en gas al met minimaal €100 tot €200 per jaar. Vergelijk opnieuw energie en kies de hoogste cashback korting en bespaar nog eens gemiddeld €200. Ingrijpend is het niet het betekent alleen dat u oplet met uw verbruik. Kiezen voor een “cadeau” kan maar besef dan wel dat u hier uiteindelijk zelf voor betaalt en meer. Want het betreft hier altijd een meerjarig contract, de energieleverancier laat u in dit geval vermomd het cadeau zelf terugbetalen.

Start met gas en licht vergelijken

Uw grootste cadeau is de cashback korting die de energieleveranciers u bieden. Met het geld dat u daarmee overhoudt kunt u zelf uw “cadeau” naar keuze kopen. Door te starten met gas en licht vergelijken bespaart u honderden euro’s per jaar. Het overstapproces neemt de nieuwe energieleverancier u uit handen. Dus waarom niet nu al beginnen met energie vergelijken en direct besparen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s