Waarom moet ik betalen voor een energieadvies?

In principe hoeft u niet te betalen voor een energieadvies mits u online energie vergelijkt. Wel kan het zo zijn dat er een energieadviseur bij u langs is geweest die u persoonlijk een advies heeft gegeven, zij kunnen daar geld voor in rekening brengen. Een energieadviseur kan dan advies gegeven hebben over hoe u kunt besparen. Dit kunnen energiebesparende maatregelen zijn voor uw koopwoning of bedrijf.

Ga zelf op onderzoek en bespaar zelf

U kunt zelf voldoende informatie vanaf het internet krijgen als u graag energiebesparende maatregelingen wilt treffen. Maak voor u zelf duidelijk wat het precies is wat u wilt. Wilt u besparen op uw energierekening dan volstaan eerst simpele bespaartips om te kunnen besparen op uw energieverbruik. Op de website van het RVO kunt u al heel veel informatie lezen over energiebesparende maatregelen. U kunt kiezen voor isolatie van dak, muren, gevel,vloer en spouwmuur. Deze moeten wel weer aan een minimaal aantal eisen voldoen.

Isoleren om te besparen

MilieuCentraal laat u ook zien wat er mogelijk is op het gebied van isolatie. De hoogte van de besparing hangt weer af van hoe uw woning op dit moment geïsoleerd is. Op de website van MilieuCentraal kunt u achterhalen hoeveel u precies kunt besparen. De kosten per isolatie staan daar bij vermeld. Heel handig als naslagwerk en het helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Waarvoor kan ik allemaal subsidie ontvangen?

Met de energiesubsidiewijzer kunt u tevens achterhalen waarvoor u allemaal subsidie kunt ontvangen. Door zelf actief bezig te zijn met energie besparen en achtergrond informatie te verzamelen is een energieadviseur overbodig. U bent uw eigen adviseur en dat kost helemaal niets. U kunt op allerlei manieren besparen in huis en het eerste waar u mee kunt beginnen is gewoonweg minder te verbruiken. Wanneer er de behoefte ontstaat om een dergelijk energieadvies te vragen komt dat meestal voort uit een hoge energierekening.

Minder verbruiken is minder betalen

Of misschien heeft u iets op tv gezien, of bent u in gesprek geraakt met de buurman die vertelde bespaart te hebben op zijn energiekosten. Het goede nieuws is dat u dat zelf ook heel goed kunt. Minder verbruiken is het credo, dus minder energie verbruiken begint bij u zelf. Geen overbodige wasjes draaien, en niet de verwarming te hoog zetten. Klinkt simpel he? Dat is het namelijk ook, we staan er vaak niet bij stil met welk gemak wij energie en gas verbruiken. Wist u dat u 50 euro per jaar direct kunt besparen door uw thermostaat één graad lager te zetten? En zelfs 100 euro per jaar door de deuren achter u te sluiten?

Direct besparen op energie

U bespaart direct 50 euro op uw energie wanneer u standby killers gebruikt. Een standby killer is een contactdoos met meerdere stekkers en een aan/uit knop. Met één druk op de knop haalt u de apparaten die op de stekkerdoos zijn aangesloten van de elektriciteit af. Zo gaat er nooit meer ongemerkt energie verloren. Ga efficiënter met energie om dus niet teveel wassen en zet uw tv uit als u niet kijkt.

Ga voor het meest zuinige energielabel A+++

U kunt nog meer op energie besparen als u energiezuinige apparaten koopt. En dan spreken we over apparatuur voorzien van een A+++ label. Een paar jaar terug was A+ de norm voor energiezuiniger, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. A+ is nu gewoon niet meer zuinig. Een energielabel moet minstens twee ++ hebben wilt u kunnen besparen op uw energieverbruik. Bekijk goed hoeveel kWh het apparaat per jaar verbruikt dit is ook een goede indicatie van het toekomstige energieverbruik.

Wordt uw eigen bespaarcoach

Zoals u doorheeft hoeft u dus helemaal niet een energieadviseur te raadplegen. Alles wat deze adviseur u vertelt kunt u prima zelf doen. Coach uw gezinsleden om zoveel mogelijk te besparen, want alle kleine beetjes helpen. Wilt u alleen besparen op uw energiekosten? Dan kunt u het internet op gaan en online energie vergelijken. Op die manier bespaart u al een paar honderd euro per jaar. Er zijn zoveel energieleveranciers met minstens zoveel aanbiedingen. Door uw huidige energiekosten te vergelijken met de aanbiedingen zult u versteld staan van de besparing die het u oplevert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s