Kosten Opslag Duurzame Energie hoger in 2018

We gaan volgend jaar met zijn allen meer betalen aan de ODE ofwel Opslag Duurzame Energie. Hiertoe heeft het kabinet besloten. Dit betekent dat we onze energierekening met €70 euro omhoog zien gaan. Niet alleen de ODE drijft de energiekosten omhoog ook de energiebelasting. Deze zal in 2018 ook weer verder gaan stijgen.

Eerdere voorspellingen over hoogte energierekening teniet gedaan

De overheid verlangt van de Nederlandse huishoudens dat zij meebetalen aan de investeringen in duurzame energie. Eerdere uitspraken over de verwachte stijgingen bleken te laag ingeschat. De overheid stelt een miljard nodig te hebben voor de subsidies. Vandaar dat de ODE verhoogd wordt. Tevens gaat de energiebelasting ook weer omhoog waardoor de energiekosten duurder worden. In totaal ziet een gemiddeld gezin de energierekening stijgen met circa 70 euro per jaar.

Wij betalen mee aan de verduurzaming

Onze energieprijzen en gasprijzen worden hierdoor dus zwaarder belast. Het meest voor de hand liggende gedachte is dan ook bezuinigen. Bezuinigt u veel op uw energieverbruik? Dan dalen de kosten hiermee ook. Dat de belastingen duurder worden daar veranderen we niks aan. We betalen zelfs in vergelijking met 4 jaar terug 200 euro meer aan belastingen en heffingen.

Hoeveel kunt u bezuinigen?

Toch hebben de verhogingen nut gehad, want huishoudens zijn wel meer gaan bezuinigen. En een bezuiniging brengt altijd voordeel met zich mee. Pakt u het goed aan met bezuinigen dus door minder gas en energie verbruiken. Dan resulteert dit zich in een verlaging van ongeveer €150 per jaar. Het hangt er maar net vanaf hoe u het doet. En door ieder jaar steeds weer de goedkoopste energie aanbieding te kiezen bezuinigt u weer op uw energiekosten.

Overstappen van de ene naar de andere leverancier levert u ook gauw €300 tot €450 per jaar op. Verlaag uw te dure voorschotnota en stap over naar de goedkoopste energieleverancier. Bereken uw nieuwe voorschotnota aan de hand van uw verbruik. Eenmaal gekozen voor de goedkoopste energie? Dan zit u binnen 2 maanden bij een andere energieleverancier. Vergelijk de energieprijzen 2018 en bereken uw voordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s